Кюлчето For Boyko – по MovieStar

Излъчват екшън трилъра „Черен лотос” на Тодор Чапкънов на 29 юли от 22 часа

АРТОТЕКА

Екшън трилърът „Черен лотос” на режисьора Тодор Чапкънов ще бъде излъчен по MovieStar в събота – 29 юли. Той излезе на голям екран през април в Нидерландия, а сега ще е телевизонната му премиера.

В главната роля е световният шампион по кикбокс Рико Верхувен, партнират му звездата от сериала „Викингите” Петер Францен и злодеят от „Капитан Америка” Франк Грило. В каста е и българският актьор Христо Петков.

Действието се развива в Амстердам, а сюжетът се разгръща от действията на бивш агент от спецчастите – той е готов на всичко, за да спаси дъщерята на свой приятел, отвлечена по искане на престъпен бос.

В интервю за Артотека неотдавна Тодор Чапкънов за първи път разкри подробности от работата си по 90-минутния филм. „Направих сцена с един тип, който отваря сейф и вътре има пари и други неща. Поисках да сложим едно златно кюлче с бележка For Boyko. На холандците трябваше да обяснявам защо е този политически коментар и те бяха изумени „Как може това да е истина?”, разказа режисьорът.

Без съмнение този момент от филма ще предизвика допълнително любопитство и немалко коментари у нас. Какви са те, предстои да видим.

Основната цел на Чапкънов в режисьорската му работа е зрителят да се забавлява. „Никога нямам претенции – отивам да свърша моята работа, която е да разкажа тази история. И то така, че да вълнува и да има зрителски интерес, а не просто да отидем да заснемем едни неща и да бъде нещо много дълбоко. Да, трябва да има и дълбоко, драмата да е драма, хуморът да е хумор, да заобичаш персонажите и да страдаш с тях”.

Цялото интервю с режисьора – тук: https://artoteka.bg/todor_chapkanov/

СНИМКА: Dutch Film Works

Христо Петков (на преден план) също е в каста на „Черен лотос“

Елена Кръстева

Learn More →